fbpx

Hvorfor overfladebehandle?

Der er mange gode grunde til at give sit emne en overfladebehandling. Når et emne bliver udsat for vind og vejr, olie eller kemikalier er det meget sårbart, hvis det ikke er overfladebehandlet. Dertil kan man også sikre sig at det endelige emne er pænt og lækkert, hvis man vælger en passende finish. Herunder kan du se vores udvalg af overfladebehandlinger, og læse om fordele ved de forskellige behandlinger.

Sandblæsning

Anodisering

Hård anodisering

Anodisering + sandblæsning

Glanspoleret

Sandblæsning


Sandblæsning, også kaldet glasblæsning, er en overfladebehandling, hvor der bliver blæst fine sand- eller glaskorn med tryk på overfladerne af emnet. Dette gør at emnet får fjernet alle urenheder som er på overfladerne, og samtidigt får en sprød og mat udseende, som er fryd for øjnene. Derudover kan sådan en overfladebehandling gøre at emnet er mere modtagelig for efterfølgende behandlinger, hvis det ønskes.

Sandblæst

Almindelig sandblæst emne

Anodisering


Anodisering er en kemisk overfladebehandling på aluminium, som forbedrer korossionsbestandigheden, øger modstanden mod mekanisk slid, og danner en ikke elektrisk ledende overflade.

Ved anodisering kan du sikre at dit emne bevarer sit høje glans, og ikke korroderer med tiden. Overfladen på aluminium er generelt født blødt, og er derfor meget modtagelig over for korrosion hvis ikke overfladen er blevet behandlet. Med tiden, ville det kunne bemærkes at ubehandlet aluminium mister sit skinnende skær, og bliver mere grå.

Du kan nemt tilføje overfladebehandlingen på dit emne ved at tilføje en finish på dit køb, hvor valgmulighederne kommer i naturlige og diverse farver som du frit kan vælge imellem efter behov.

Naturlig

Naturlig anodisering

Sort

Sort anodisering

Blå

Blå anodisering

Rød

Rød anodisering

Guld

Guld anodisering

Hård anodisering


Man kan også få en anodisering, der er kraftigere og som hærder overfladen markant. Den hårde anodisering trænger dybere ind i overfladen af emnet, og giver dermed både bedre kemisk resistens, og en hårdere overflade. Den hårde anodisering findes kun i sort pga. den kemiske proces gør overfladen mørk.

Sort

Hård anodisering

Sandblæsning + Anodisering


Overvejer du både sandblæsning og anodisering, er dette også en mulighed. Du kan få den matte, rene udseende, sammen med den styrkende overfladebehandling, i de samme farver som ved normal anodisering.

Naturlig

Sandblæst + naturlig anodisering

Sort

Sandblæst + sort anodisering

Blå

Sandblæst + blå anodisering

Rød

Sandblæst + rød anodisering

Guld

Sandblæst + guld anodisering

Glanspoleret


En anden type overfladebehandling er polering. Ved at polere overfladerne, får du nærmest et helt klart spejlbillede tilbage.

Glanspoleret

Poleret